Trehøje Golfklub - Regel- og handicapudvalg.
 

Trehøje d. 28.03.2011

Nyt fra Regel- og handicapudvalget
 

SMARTPHONES, AFSTANDSMÅLING OG LOKALE REGLER

Lokale Regler for Trehøje Golfklub tillader brug af udstyr for afstandsmåling.
Flere og flere  af de nye mobiltelefoner og smartphones er blevet ganske almindelige og mange af disse kan anvendes til bl.a. afstandsmåling.
Men må man bruge sin nye smartphone som afstandsmåler under en tællende runde?

Skal en smartphone bruges som afstandsmåler, er der mange applikationer, man ikke må have fastinstalleret eller have hentet ned fra nettet.
Der må ikke være kompas, termometer, højdemåler, vindmåler eller vaterpas.
Vaterpasset vil nok være et problem for de, der har smartphones med vendbare skærme, for kan man klikke sig frem til en G-sensor, der blot er et elektronisk vaterpas, så er telefonen ulovlig som afstandsmåler.
Et kompas kan også være et problem, for det er en fast installation i mange smartphones, og det kan ikke fjernes.
At telefonen kan gå på nettet er i sig selv ikke en overtrædelse, så det forhold gør ikke en smartphone ulovlig.
Har smartphonen ikke ulovlige applikationer som de ovennævnte, må den gerne anvendes om afstandsmåler, og den må også gerne indeholde en baneguide, et elektronisk scorekort og alle oplysninger, man havde mulighed for at få adgang til før runden.

 
Brug af mobiltelefoner til andet end afstandsmåling: 
Medmindre spilleren bruger sin mobil som afstandsmåler, er der ingen begrænsninger i hvilke
applikationer, der må være i en mobiltelefon.
Selvom der er kompas, et vaterpas, et termometer, en højdemåler eller en vindmåler, må man gerne notere sine scores på apparatet, se i en downloadet Regelapplikation, kigge i en elektronisk baneguide eller ringe fra den, dette er tilladt efter Golfreglerne.

Man må naturligvis ikke bruge kompasset eller termometeret eller hvad det nu kan være under runden, men det er ikke en overtrædelse af Golfreglerne, at disse ting er i apparatet, så længe der ikke måles afstand.
Man kan desuden ikke diskvalificeres eller få straffeslag for overhovedet at have en mobiltelefon med på banen, og det er ikke tilladt at lave en Lokal Regel eller en turneringsbetingelse, der siger dette.
Der er en anden sag, hvis en spiller gentagne gange bevidst generer andre med mobilsnak, eller hvis mobilen ringer adskillige gange, men ringer en telefon en enkelt gang eller to er det ikke et brud på Reglerne.
Ønsker klubben ikke, at spillerne har mobiltelefoner på banen, må de lave ordensregler, der siger dette, og klubben kan fx vælge at give spilleren karantæne eller forbud mod at deltage i den/de næste turneringer.